Tuintips voor juni

Deze maand kunt u uw hagen (zoals Thuja, Laurier, Haagbeuk, coniferen enz.) gaan snoeien. Snoei uw hagen en coniferen niet tot het hout helemaal terug. Snoei ze van onderen iets breder, dat zorgt ervoor dat ze beter het licht kunnen opvangen, waardoor ze beter zullen groeien.Vaste planten die u deze maand nog koopt in potten kunnen nu nog geplant worden. Het is wel van groot belang dat u ze goed water geeft omdat het nu wel een drogere periode is.

Uw eenjarig planten zullen nu wel al een aardige volume hebben. Om langer van de bloei te kunnen genieten van de eenjarige planten is het raadzaam om indien mogelijk de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Let ook hier op dat de planten voldoende water krijgen en bemesting zodat ze voldoende voedsel krijgen om volop te groeien en bloeien. Water geven niet overdag om verbranding door de zon te voorkomen.

Heeft u last van luizen op de planten? Luizen op de planten gaat toch ten koste van uw plant. In de tuincentra zijn meerdere mogelijkheden om dit probleem op te lossen. De medewerkers ter plekke willen u graag van dienst zijn om u de mogelijkheden te laten zien.

Daarnaast komen de slakken ook weer tevoorschijn. Slakken zijn niet altijd graag geziene gasten in onze tuin. Om de slaken uit de tuin te krijgen kunt u diverse middelen gebruiken die bij uw tuincentrum verkrijgbaar zijn.

Slakkenvraat.

Slakkenvraat aan plantenEscar-Go® is het eerste, 100% natuurlijke product in korrelvorm om slakken te bestrijden. Wanneer de slakken van Escar-Go® eten, zal dit onmiddellijk tot vraatstop leiden. De slak trekt zich terug in zijn schuilplaats en keert niet meer terug. U vindt geen slijmerige resten van de slak in uw tuin of rondom de planten. Escar-Go® is onschadelijk voor (huis)dieren, egels en vogels. De natuurlijke vijanden van de slak worden gespaard. Dit ECOstyle-product is toegelaten in de biologische land- en tuinbouw.