Kuipplanten overwinteren

Kuipplanten Overwinteren

Als de zomer teneinde komt en de herfst aanbreekt, is het tijd om uw kuipplanten winterklaar te maken. Heeft u thuis een goede vorstvrije plek waar u uw kuipplanten laat overwinteren, bijvoorbeeld op zolder of in de kelder? Een vorstvrije plek in de winter is zeer belangrijk voor optimale groei en bloei in het voorjaar. Heeft u thuis geen geschikte plek om uw kuipplanten vorstvrij te laten overwinteren, dan bieden wij een overwinterplekje in ons plantenhotel. Stal uw kuipplanten deze winter bij Kwekerij Souman.

Waarom kuipplanten overwinteren?

U vraagt zich wellicht af waarom het nodig is om uw kuipplanten te laten overwinteren. Kuipplanten zijn planten die van origine niet winterhard zijn in het Nederlandse klimaat. Deze zeer welkome gasten uit vaak tropische gebieden staan prachtig op elk terras, patio, tuin en balkon. Omdat deze planten van nature niet goed gedijen in ons klimaat, houden we ze in zogenoemde kuipen. Hierdoor zijn kuipplanten gemakkelijk te verplaatsen. ’s Winters overleven kuipplanten het niet in ons klimaat, daarom verplaatsen we kuipplanten elke winter naar een vorstvrije plek om te overwinteren.

Kuipplanten overwinteren bij Kwekerij Souman

Laat u uw kuipplanten overwinteren op zolder of in de kelder? Deze plekken zijn dan wel vorstvrij, maak vaak is de luchtvochtigheid hier te laag of is het voor een heleboel soorten helaas te donker. Wilt u uw kuipplant een goede plek bieden om te overwinteren? Bij Kwekerij Souman hebben wij een speciale winterstalling voor kuipplanten. Wij stallen uw kuipplanten in een verwarmde kas en laten uw planten door onze vakbekwame medewerkers verzorgen. Zo gaat uw kuipplant niet in winterslaap wat de kuipplant in het voorjaar een grote groeivoorsprong geeft. Een groeivoorsprong in het voorjaar betekent dat u al vroeg geniet van optimale groei en bloei.

Plantenhotel dichtbij Zwolle

Bij ons in het plantenhotel streven wij ernaar om een zo goed mogelijk klimaat aan te houden. Wij zorgen voor de juiste:

  • lichtintensiteit,
  • warmte,
  • luchtvochtigheid,
  • en verzorging.

Stal uw kuipplanten bij Kwekerij Souman, dan komen ze volgend voorjaar weer helemaal fris voor de dag. Want: een goede start in het voorjaar betekent een prachtige bloemenweelde in de zomer. Zo staat uw balkon, tuin of terras er volgend jaar weer prachtig bij!

Hoe werkt het overwinteren van kuipplanten?

Wilt u uw kuipplanten laten overwinteren in ons plantenhotel, volg dan de volgende stappen:

  • Breng uw kuipplant(en) vanaf half oktober bij ons lang in de kas.
  • Wij stallen uw kuipplant(en) op de ideale plek voor optimale lichtintensiteit en luchtvochtigheid.
  • De temperatuur in de kas is gedurende de hele winter minimaal 5 graden Celsius.
  • De kuipplanten krijgen regelmatig water en extra voeding door bemesting.  
  • Bij optreden van eventueel ongedierte, bestrijden wij dit op een effectieve manier.

Laat uw kuipplanten ook overwinteren bij Kwekerij Souman

Wilt u ook een plekje voor uw kuipplant in ons plantenhotel deze winter? Heeft u vragen over het winterklaar maken of het overwinteren van uw kuipplanten? Neem contact op via 038 – 444 9042 of kom langs in onze kwekerij in Hattem. Wij bieden uitstekende leefomstandigheden om lekker te overwinteren in onze kas. Stal ook uw kuipplant(en) in het plantenhotel van Kwekerij Souman en geef uw kuipplant(en) een vliegende start in het voorjaar.

Neem direct contact op