Ontdek de Verbena: een kleurrijke aanwinst voor in uw tuin

Bij Kwekerij Souman zijn we trots op ons uitgebreide assortiment aan prachtige Verbena. Deze veelzijdige en kleurrijke zomerbloeiers zijn een perfecte keuze voor iedere tuin, balkon of terras. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over de Verbena, inclusief verzorgingstips om het beste uit deze schitterende plant te halen.

Een kleurexplosie

Verbena staat bekend om de levendige en gevarieerde kleuren. Bij Kwekerij Souman bieden we een breed scala aan kleuren. Of u nu kiest voor een monochroom thema of een bonte mix, met Verbena creëert u altijd een opvallend en vrolijk geheel.

Verzorging van Verbena

Hoewel Verbena relatief gemakkelijk te verzorgen zijn, zijn er een paar tips die u kunnen helpen om ze optimaal te laten groeien en bloeien.

Standplaats en Licht

Verbena houdt van zon en hebben minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats ze op een zonnige plek in uw tuin of op uw balkon. Zorg ervoor dat ze niet in de schaduw van grotere planten komen te staan, want dit kan hun bloei negatief beïnvloeden.

Water en voeding

Hoewel Verbena droogtetolerant zijn, hebben ze regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Geef ze water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die goed water afvoert als uw ze in potten plant. Voor een optimale groei raden we aan om onze speciale plantenvoeding te gebruiken, die u ook bij Kwekerij Souman kunt vinden. Deze voeding is perfect afgestemd op de behoeften van zomerbloeiers en zorgt voor sterke planten en een uitbundige bloei.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant aan te moedigen nieuwe knoppen te vormen. Dit helpt de Verbena om zijn energie te richten op nieuwe groei in plaats van op zaadproductie. 

Haal vandaag nog Verbena bij Kwekerij Souman

De Verbena is een veelzijdige, kleurrijke en relatief onderhoudsarme plant die uw tuin, balkon of terras een prachtige uitstraling kan geven. Met de juiste verzorging en een zonnige standplaats zullen deze planten u belonen met een lange en uitbundige bloei. Kom langs bij Kwekerij Souman en ontdek ons uitgebreide aanbod aan Verbenaplanten in diverse kleuren. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte planten voor uw groene paradijs.

Bekijk openingstijden