Verzorgingstips voor uw zomerbloeiers

Verzorgingstips voor uw zomerbloeiers

Met de zomer in aantocht is het tijd om uw tuin te laten stralen met de levendige kleuren en geuren van bloeiende tuinplanten. In onze nieuwste blog delen we essentiële verzorgingstips om ervoor te zorgen dat u lang kan genieten van de zomerbloeiers in uw tuin. Van Petunia's tot Afrikaantjes, Hangverbena tot Scaevola en Streptocarpus, ontdek hoe u deze prachtige planten gezond en bloeiend houdt, zodat u de hele zomer kunt genieten van een tuin vol pracht en praal. Laat u inspireren en breng snel een bezoek aan Kwekerij Souman!

Bekijk openingstijden

 

Top 5 verzorgingstips voor zomerbloeiers

Zomerbloeiers, zoals Petunia's, Afrikaantjes, Hangverbena, Scaevola en Streptocarpus, kunnen uw tuin echt laten stralen tijdens de warmere maanden. Hier zijn enkele belangrijke verzorgingstips om ze gezond en bloeiend te houden:

  1. Zonlicht: Zorg ervoor dat uw zomerbloeiers voldoende zonlicht krijgen. Plaats ze op een plek waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen voor optimale groei en bloei.

  2. Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late namiddag om verdamping te minimaliseren.

  3. Bemesting: Geef uw zomerbloeiers regelmatig plantenvoeding om een gezonde groei en overvloedige bloei te stimuleren. Wij hebben speciaal plantenvoeding samengesteld om uw zomerbloeiers gezond en sterk te houden en ze een krachtige bloei te geven. Souman plantvoeding kunt u bestellen in onze webshop of kom langs in onze winkel.

  4. Dode bloemen verwijderen: Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe knoppen te produceren. Dit bevordert een langdurige bloei gedurende het seizoen.

  5. Bescherming tegen plagen en ziekten: Controleer je planten regelmatig op tekenen van plagen of ziekten, zoals bladluizen of meeldauw. Behandel ze indien nodig met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen om verdere schade te voorkomen.

Door deze eenvoudige verzorgingstips te volgen, kunt u optimaal genieten van de prachtige bloemen en kleuren van uw zomerbloeiers gedurende het hele seizoen.

Kwekerij Souman | Verzorgingstips voor uw zomerbloeiers

Kies de perfecte zomerbloeiers

Een belangrijke stap in het creëren van een kleurrijke zomertuin is het kiezen van de juiste zomerbloeiers voor uw tuin. Overweeg factoren zoals de bloeiperiode, de groeiomstandigheden en de gewenste hoogte en kleur van de planten. Bij Kwekerij Souman bieden we een uitgebreide selectie van zomerbloeiers, variërend van traditionele favorieten tot nieuwere soorten. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het maken van de perfecte keuze voor uw tuin. Laat u inspireren en ontdek de pracht van zomerbloeiers bij Kwekerij Souman!

Kwekerij Souman | Verzorgingstips voor uw zomerbloeiers

Kent u de inplantservice van Kwekerij Souman?

Bij Kwekerij Souman begrijpen we dat het planten van bloemen en planten soms een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we onze klanten een handige inplantservice aan. Bij ons kunt u elk jaar uw bloembakken laten vullen met vrolijke zomerbloeiers. Met onze expertise en zorgvuldige aanpak zorgen we ervoor dat uw bloembak er prachtig uitziet. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze inplantservice!

Bezoek Kwekerij Souman