5 verzorgingstips voor uw kerstboom

5 verzorgingstips voor uw kerstboom

Kies de perfecte kerstboom en laat hem stralen deze feestdagen! Wij van Kwekerij Souman helpen u graag om uw kerstseizoen te verrijken met de perfecte kerstboom! Niets kan de feestelijke sfeer zo versterken als een prachtige, levende kerstboom in uw huis. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw boom straalt tijdens de feestdagen.

1. De juiste boom kiezen: Het kiezen van de juiste kerstboom is cruciaal voor een geslaagde feestversiering. Bij Kwekerij Souman bieden we een verscheidenheid aan Nordmann-sparren en Fijnsparren, elk met unieke eigenschappen. De Nordmann-spar heeft bijvoorbeeld zachte naalden die niet snel uitvallen. Overweeg de grootte van uw ruimte en de gewenste vorm bij het maken van uw keuze.

2. Verse kerstboom: Eenmaal thuis wilt u de versheid van uw kerstboom behouden. Zorg ervoor dat de kerstboomstandaard altijd gevuld is met water om uitdroging te voorkomen. Een goed gehydrateerde boom blijft langer mooi en ruikt heerlijk.

3. Zet de boom op een goede plek: Zet uw kerstboom op een strategische plek in huis. Vermijd directe warmtebronnen, zoals radiatoren en houd de boom uit de buurt van zonnige ramen om uitdroging te voorkomen. 

4. Stijlvol decoreren: Nu komt het leuke gedeelte - het versieren van uw kerstboom! Begin met de verlichting en werk van boven naar beneden. Kies voor lichtjes die bij de kleuren van uw interieur passen. Voeg vervolgens kerstballen en andere decoraties toe. Overweeg ook bijvoorbeeld natuurlijke elementen, zoals dennenappels voor een rustieke uitstraling.

5. Na de feestdagen: Wanneer de feestdagen voorbij zijn, kunt u nog steeds van uw kerstboom genieten. Overweeg om hem te recyclen door hem te versnipperen voor mulch in uw tuin. Veel gemeenten organiseren ook kerstboom-inzamelingsdagen voor compostering.

Bij Kwekerij Souman staan we klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte kerstboom en het creëren van een feestelijke sfeer in uw huis. Bezoek onze kwekerij om de verscheidenheid aan prachtige kerstbomen te ontdekken en maak van dit seizoen een onvergetelijke viering!

Kerstboom bestellen