Populaire tuinplanten van het moment

Populaire tuinplanten van het moment

De zomer is in volle gang en de tuinen zijn op hun mooist. In juli en augustus bloeien vele prachtige tuinplanten en creëren een kleurrijk spektakel in uw buitenruimte. Als tuinliefhebber wilt u natuurlijk op de hoogte zijn van de populaire tuinplanten van dit moment. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld van enkele van de meest geliefde tuinplanten die momenteel in volle glorie stralen en uw tuin kunnen transformeren tot een betoverende oase.

1. Zomerbloemen: Dahlias en Zinnia's

Dahlia - Souman

In juli en augustus zijn dahlia's en zinnia's absolute favorieten. Deze zomerbloemen vallen op door hun opvallende kleuren en unieke bloemvormen. Dahlias zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, variërend van zachtroze tot diep paars, en komen voor in verschillende bloemvormen, zoals enkelbloemig, cactusvormig en pomponbloemen. Zinnia's daarentegen staan bekend om hun vrolijke kleuren en vlinderachtige bloemen. Deze bloemen zijn echte blikvangers in de tuin en trekken bovendien vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke buitenruimte.

2. Siergrassen: Pampasgras en Lampenpoetsergras

Pampasgras - Souman

Siergrassen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in tuinontwerpen. In de zomermaanden stelen pampasgras en lampenpoetsergras de show. Pampasgras, met zijn indrukwekkende pluimen, voegt een vleugje elegantie en hoogte toe aan uw tuin. Lampenpoetsergras daarentegen heeft een unieke textuur en bloeiwijze, waardoor het een speelse uitstraling heeft. Beide grassen zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen een prachtige aanvulling zijn op borders of als eyecatchers in uw tuin.

 

3. Vlinderstruik: Buddleja

Vlinderstruik - Souman

De vlinderstruik, ook wel bekend als Buddleja, is een echte favoriet onder tuiniers en natuurlijke liefhebbers. Deze plant staat erom bekend dat het vlinders aantrekt, waardoor uw tuin wordt omgetoverd tot een levendig schouwspel van fladderende vlinders in allerlei kleuren en patronen. De geurige bloemen van de vlinderstruik zijn een echte traktatie voor de zintuigen en de plant vereist weinig onderhoud, wat het een ideale keuze maakt voor drukke tuiniers.

4. Hortensia's: Hydrangea Macrophylla

Hortensia - Souman

Hortensia's zijn echte klassiekers in de zomertuin en blijven populair vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groei. De Hydrangea Macrophylla, ook wel bekend als de bolhortensia, is een veelvoorkomende variëteit die in juli en augustus in volle bloei staat. De bolvormige bloemen zijn er in verschillende kleuren, zoals roze, blauw, wit en paars. Hortensia's gedijen goed in halfschaduwrijke gebieden en kunnen een charmante sfeer toevoegen aan uw tuin.

5. Vaste planten: Rode Zonnehoed en Vlambloem

Phlox - Souman

Vaste planten zijn een belangrijk onderdeel van een goed ontworpen tuin en bieden jaar na jaar kleur en schoonheid. Rode Zonnehoed, ook wel bekend als Echinacea, en Vlambloem, ook wel bekend als Phlox, zijn twee geliefde vaste planten die in de zomermaanden bloeien. Rode Zonnehoed heeft opvallende bloemblaadjes en is geliefd om zijn medicinale eigenschappen. Vlambloem daarentegen heeft een heerlijke geur en bloeit in verschillende kleuren, waardoor het een veelzijdige plant is voor uw borders of bloembedden.

6. Klimplanten: Kamperfoelie en Clematis

Kamperfoelie - Souman

Klimplanten kunnen hoogte en verticale interesse aan uw tuin toevoegen, en in de zomer zijn kamperfoelie en clematis populaire keuzes. Kamperfoelie heeft prachtige geurende bloemen die niet alleen mensen aantrekken, maar ook bijen en vlinders. Clematis daarentegen komt in verschillende bloemvormen en kleuren, waardoor u een breed scala aan mogelijkheden heeft om te kiezen voor uw klimrekken of pergola's.

Koop tuinplanten bij Kwekerij Souman

Met deze populaire tuinplanten van juli en augustus transformeert u uw tuin tot een kleurrijke en levendige buitenruimte. Of u nu kiest voor zomerbloemen, siergrassen, vlinderstruiken, hortensia's, vaste planten of klimplanten, deze planten voegen schoonheid en charme toe aan uw tuinlandschap. Bezoek Kwekerij Souman in Hattem en ontdek een uitgebreide collectie van deze prachtige tuinplanten om uw zomerse tuin tot leven te brengen.

Bekijk openingstijden