Ontdek de 5 populaire zomerplanten van dit moment

Verfraai uw tuin met populaire zomerplanten van Tuincentrum en Kwekerij Souman in Hattem. De zomer is in volle gang en uw tuin verdient een kleurrijke en levendige uitstraling. Bij Tuincentrum en Kwekerij Souman in Hattem hebben we een breed scala aan populaire tuinplanten die perfect zijn voor deze tijd van het jaar. Of u nu op zoek bent naar kleurrijke bloemen, groenblijvende struiken of sierlijke grassen, wij hebben de ideale planten om uw tuin op te fleuren. In deze blog laten we u kennis maken met vijf populaire tuinplanten van het moment, die nu verkrijgbaar zijn bij ons tuincentrum.

Bekijk openingstijden

 

Top 5 populaire tuinplanten van dit momentTop 5 perkplanten - Kwekerij Souman

Bij Tuincentrum en Kwekerij Souman in Hattem vindt u al deze populaire tuinplanten vinden en meer. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste planten voor uw tuin. Kom langs en laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment. Uw zomerse tuin vol kleur en prachtige planten wacht op u!  Ontdek onze top 5 populaire zomerplanten voor een kleurrijke tuin:

 1. Petunia: Petunia's zijn prachtige zomerbloeiers die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren, waaronder levendige tinten roze, paars, rood en wit. Deze veelzijdige planten gedijen goed in hangmanden, borders en bloembakken en zorgen voor een overvloed aan bloemen gedurende de hele zomer.

 2. Begonia: Begonia's zijn geliefde zomerplanten vanwege hun weelderige bloemen en sierlijke bladeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder de hangende begonia's die prachtig zijn voor hangmanden, en de rechtopstaande begonia's die perfect zijn voor borders en bloembedden. Begonia's gedijen goed in halfschaduwrijke gebieden en voegen een vleugje kleur toe aan uw tuin.

 3. Fuchsia: Fuchsia's zijn bekend om hun opvallende bungelende bloemen met levendige kleuren zoals rood, roze, paars en wit. Deze sierlijke planten gedijen goed in de zomer en voegen een elegante uitstraling toe aan uw tuin. Fuchsia's zijn ideaal voor hangmanden en bloempotten en geven uw buitenruimte een charmante uitstraling.

 4. Lobelia: Lobelia's zijn populaire zomerbloeiers die bekend staan om hun delicate bloemen in verschillende tinten blauw, paars en wit. Ze zijn perfect voor het opvullen van bloempotten, borders en randen, en creëren een prachtig contrast met andere zomerplanten. Lobelia's gedijen goed in zonnige of halfschaduwrijke locaties.

 5. Spaanse Margriet: Spaanse Margriet, ook wel bekend als Osteospermum, is een mooie zomerplant met grote bloemen in levendige kleuren zoals geel, oranje, roze en paars. Deze planten bloeien overvloedig gedurende de zomer en voegen een vrolijke en exotische uitstraling toe aan uw tuin. Spaanse Margriet gedijt goed in de volle zon en kan worden gebruikt in borders, rotstuinen en bloembedden.

Deze top 5 van populaire zomerplanten, waaronder petunia, begonia, fuchsia, lobelia en Spaanse margriet, biedt een prachtige selectie van kleurrijke en bloeiende planten om uw tuin tot leven te brengen tijdens de zomermaanden. Kies uw favoriete planten en geniet van een levendige en uitbundige tuin vol met prachtige bloemen.

Hoe houd ik mijn zomerplanten mooi?

Om uw tuinplanten mooi en gezond te houden, zijn er enkele belangrijke verzorgingsstappen die u kunt volgen. Hier zijn enkele tips om uw tuinplanten in topconditie te houden:

 1. Water geven: Geef uw planten regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid water geeft, afhankelijk van de behoeften van elke plant. Vermijd echter overbewatering, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is het beste om 's ochtends of' s avonds water te geven om verdamping te minimaliseren.

 2. Mulchen: Breng een laag mulch aan rond de basis van uw planten. Mulch helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of bladeren als mulch.

 3. Bemesten: Geef uw planten regelmatig voedingsstoffen door ze te bemesten. Kies een geschikte meststof voor de specifieke behoeften van uw planten, of het nu gaat om bloeiende planten, groenten of fruitbomen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

 4. Snoeien: Verwijder regelmatig dode, beschadigde of zieke takken en bladeren door te snoeien. Dit bevordert een gezonde groei en helpt bij het vormen en onderhouden van een mooie vorm van de plant. Zorg ervoor dat u de juiste snoeitechnieken gebruikt voor elke plantensoort.

 5. Ongediertebestrijding: Houd een oogje in het zeil voor eventuele plagen of ziekten die uw planten kunnen aantasten. Identificeer de specifieke plagen en gebruik de juiste bestrijdingsmethoden, zoals biologische bestrijdingsmiddelen of insectenwerende planten. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbeplanting, wat plagen kan bevorderen.

 6. Bescherming tegen extreme weersomstandigheden: Bescherm uw planten tegen extreme hitte, vorst, wind of hagel. Gebruik bijvoorbeeld schaduwdoeken, koudeframes of afdekmateriaal om uw planten te beschermen wanneer dat nodig is.

 7. Regelmatig controleren en onderhouden: Neem de tijd om uw planten regelmatig te controleren op tekenen van problemen, zoals vergeling van bladeren, verwelking of vlekken. Hoe eerder u eventuele problemen opmerkt, hoe gemakkelijker ze te behandelen zijn. Verwijder ook regelmatig onkruid rond uw planten om concurrentie voor water en voedingsstoffen te voorkomen.

Door deze tips te volgen en regelmatig aandacht te besteden aan uw tuinplanten, zorgt u ervoor dat uw tuinplanten gezond, mooi en goed verzorgd blijven. Heeft u een gieter, plantenvoeding, bloemnbakken of meststoffen nodig? Kom langs in Hattem! Wij hebben een uitgebreid aanbod om uw geliefde tuinplanten gezond te houden.

Bezoek ons tuincentrum