7 tips voor viooltjes in de tuin

7 tips voor viooltjes in de tuin

Al zien viooltjes er best kwetsbaar uit, schijn bedriegt… Ze zijn erg sterk! Wist je dat er wel 800 soorten zijn, in verschillende kleurencombinaties en afmetingen? Onze tuinplanten experts van Kwekerij Souman delen hun beste tips, om lang plezier van ze te hebben.

Tip 1: Basis

Viooltjes zijn niet veeleisend. Je kunt ze gewoon in potgrond of tuinaarde zetten. In de vaste grond of in een pot vinden ze ook beide prima! Ze houden van gezelligheid en brengen sfeer op alle plekken!

Tip 2: Bloemen

Wil je ze bloeiend houden? Zorg dan dat je steeds de uitgebloeide bloemetjes verwijderd. Zo gaat er geen energie verloren en kan de plant dat gebruiken voor nieuw blad en bloem. 

Tip 3: Water

De grond mag licht vochtig blijven en liever niet uitdrogen. Houd ze dus goed in de gaten, ook in de herfst en winter! Een beetje liefde geven, om langer van hun vrolijk gekleurde bloemen te genieten!

Tip 4: Standplaats

Deze kleurige vrienden doen het prima op een zonnige plek, waar ze wel wat meer water nodig hebben. Logisch natuurlijk, want daar droogt de aarde sneller uit. Ook in de halfschaduw staan ze graag!

Tip 5: Bescherming

Plaats je de viooltjes in potten? Dan is het verstandig om ze in de winter wat beschutting te geven, door ze tegen het huis of een schutting te plaatsen. Zo komen ze koude nachten beter door!

Tip 6: Sterk!

Zien jouw viooltjes er in de winter wat verlept uit? Maak niet de fout door ze weg te gooien! Wacht rustig de eerste lente dagen af en wellicht verrassen ze je…

Tip 7: Smakelijk!

Wist je dat viooltjes eetbaar zijn? Ze worden gebruikt in salades en desserts? Wil je het zelf proberen? Zorg dan dat je kiest voor biologisch viooltjes.

Violen kopen bij Kwekerij Souman

Kun je niet wachten om je buitenruimte op te fleuren? Dan staan onze viooltjes hun mannetje! In mooie potten aan het balkon, een grote volle mand bij de voordeur, tussen de planten in de tuin, ze zijn van alle markten thuis! Je bent bij ons van harte welkom om onze verschillende soorten te bekijken. Heb je nog andere vragen over jouw viooltjes? Stel ze gerust aan ons ervaren personeel. Ze helpen je graag verder.

Openingstijden Kwekerij Souman