Kerstbomen

Het is bijna kerst. Dat betekent dat we weer op zoek gaan naar de mooiste kerstboom voor in huis. Bij Kwekerij Souman zijn vanaf 25 november de kerstbomen weer verkrijgbaar en bestelt u uw kerstboom gewoon online. Wij bezorgen uw kerstboom in de regio Hattem/Zwolle. Ideaal voor thuis, maar ook voor op kantoor! Kerstbomen met kluit of zonder kluit, wat uw wens ook is, bij Kwekerij Souman hebben we dit jaar weer een prachtig aanbod.

Kerstbomenverkoop Kwekerij Souman - Hattem Zwolle

Kerstboomstandaard kopen

Kent u de handige kerstboomstandaard van Quicktree al? Deze unieke kerstboomstandaard is geschikt voor elke kerstboom en zorgt er binnen 10 seconden voor dat uw kerstboom kaarsrecht staat. Bij Kwekerij Souman boren wij, indien gewenst, een gat in de stam van de boom. Als u de kerstboom wilt opzetten, pint u eenvoudig de stam over de pin in de standaard en klaar is Kees! Door de pin in het midden staat de kerstboom direct op zijn plek en voorkomt u gedoe met het rechtzetten van de boom. De Easyfix kerstboomstandaard bevat tevens een waterreservoir waar 2 liter water in kan zodat uw kerstboom niet uitdroogt.

Kerstboom verzorgen

De grote vraag luidt elk jaar ‘hoe houd ik mijn kerstboom zo lang mogelijk mooi?’ Bij Kwekerij Souman verkopen wij alleen kerstbomen van topkwaliteit. Wilt u uw kerstboom zo goed mogelijk verzorgen, volg dan onze kerstboom verzorgingstips:

 1. Laat uw kerstboom eerst even acclimatiseren in bijvoorbeeld de schuur of een andere tussenruimte. Zo raakt de kerstboom gewend aan het klimaat. Na 24 uur acclimatiseren is de boom klaar om te versieren.
 2. Kies een locatie niet te dicht bij een warmtebron zoals een verwarming, radiator. Deze droge lucht droogt de boom uit waardoor de naalden sneller uitvallen.
 3. Geef de kerstboom voldoende water. Zorg dat de onderkant van de stam altijd in een klein laagje water staat. Zo voorkomt u uitdroging en houdt de kerstboom zijn naalden langer vast.
 4. Geef uw kerstboom gedurende de feestdagen extra voeding. Voeg een beetje voeding toe aan het water in het waterreservoir, zo neemt de kerstboom de voeding op via de stam en geniet u extra lang van een mooie kerstboom.

Kwekerij Souman | Hattem | Kerstbomen | Kerstboom kopen

Verschillende soorten kerstbomen

Bij Kwekerij Souman bieden we dit jaar weer een fantastisch aanbod aan kerstbomen. Welke kerstboomsoort is uw favoriet? Wij verkopen onder andere:

 • Nordmann: dit zijn waarschijnlijk de populairste kerstboomsoort in Nederland. De Nordmann komt van oorsprong uit de Kaukasus, het gebied rondom de Zwarte zee maar komt tegenwoordig veel uit Denemarken. De officiële naam is Abies Nordmanniana. De Nordmann kerstboom houdt goed vast aan zijn naalden, de naalden prikken niet, hij heeft stevige takken en een luxe uitstraling.
 • Fijnspar: de officiële naam Picea abies is een piramidevormige kerstboom met spitse naalden. De Fijnspar staat bekend om de heerlijke geur die hij verspreidt in de woonkamer. De naalden van de Fijnspar zijn zowel aan de boven- als aan de onderkant groen.
 • Servische spar: deze kerstboom staat bekend om zijn blauwgroene naalden die enigszins prikken. De boom groeit in een smalle en compacte vorm en de naalden vallen niet snel uit. Deze boom is zeer geschikt als kerstboom in een kleinere huiskamer. Servische sparren zijn vaak verkrijgbaar met kluit. Plant de boom na de feestdagen in de tuin en met een beetje geluk, slaat de boom aan en groeit hij tot wel 10 meter hoogte.

Waarom een kerstboom kopen bij Kwekerij Souman?

 • Jarenlange ervaring in de verkoop van kerstbomen.
 • Bezorgen uw kerstboom in de regio Hattem/Zwolle.
 • Zelf uw kerstboom afhalen in Hattem (vlakbij Zwolle) is mogelijk.
 • Alleen de beste kwaliteit kerstbomen!

Openingstijden